Kilka Słów o Fundacji

Fundacja Wszyscy Razem to organizacja, której celem jest pomoc potrzebującym. Z racji naszej wiedzy i doświadczeń, w szczególności wspieramy chorych na mukowiscydozę. Doskonale znamy tę chorobę, wiemy jak wygląda życie osoby, która z nią walczy, gdyż jeden z nas stawia jej czoła od lat. Mimo tego nie ograniczamy się do pomocy tylko tym, którzy się z nią mierzą. Walczymy o zdrowie każdego chorego, każdego potrzebującego, bez względu na jednostkę chorobową. Oprócz tego skupiamy się na promowaniu zdrowego trybu życia poprzez charytatywne wydarzenia sportowe.
Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, jak wygląda walka z ciężką chorobą. Dla chorych i ich najbliższych są to lata bólu, łez, cierpienia i bezradności. W związku z tym my, jako Fundacja, wspieramy wszystkich uwikłanych w tę walkę najlepiej, jak możemy – a możliwości mamy wiele.
Nasi podopieczni mogą liczyć na pomoc w organizacji leczenia. Wiemy o tym, że są takie sytuacje, gdzie lekarze bezradnie rozkładają ręce, choroby, które w Polsce trudno leczyć, dlatego pomagamy organizować opiekę zdrowotną zarówno w kraju, jak i zagranicą, kontaktując się z najlepszymi klinikami i szpitalami. Zakładamy zbiórki, które pomagają w zebraniu środków na często kosztowne leczenie. Wszystkich naszych Wojowników wraz z najbliższymi wspieramy również pomocą psychologiczną, aby w tym trudnym czasie każdy znalazł siłę do walki.
Robimy wszystko, co w naszej mocy, aby pomóc zwalczyć wszelkie przeszkody stojące na drodze do zwycięstwa z chorobą. W myśl nazwy naszej Fundacji, wszyscy razem działamy, spełniając nasze marzenie o niesieniu pomocy tym, którzy jej potrzebują. Wszystko po to, aby każdy miał czas i możliwość, by spełniać swoje marzenia.

wszystkie wpisy